Liberal
2019 Düşünce Kuruluşları Endeksi

 

Pennsylvania Üniversitesi Lauder Enstitüsü'nün Düşünce Kuruluşları ve Sivil Toplum Programı, 2019 Düşünce Kuruluşları Küresel Endeksi'ni açıkladı.

Fikir kuruluşları, kamu politikası yapıcıları ve kamu politikası ile ilgilenen sivil toplum grupları hakkındaki gelişmeleri, karşılaştıkları sorunları inceleyen Enstitü, bu kuruluşların kapasitesini geliştirecek araştırmalar ile nitelikli bilgi ile kamu politikalarının arasındaki ilişkiyi anlamayı ve desteklemeyi amaçlıyor.

Endeks, nitelikli bilgi üretiminin kamu politikası yapım sürecine etkisini geliştirmek üzere 1989’dan beri veri toplayarak ve alandaki eğilimler üzerine araştırmalar yaparak hazırlanıyor. Enstitü, ölçme ve değerlendirmenin zorluklarını her yıl irtibatta bulunduğu uzmanların sayısını arttırarak ve kriterleri genişleterek aşmaya çalıştığını kaydediyor. Uzmanlar değerlendirmelerinde kuruluşların idarî yapısının ve personelinin kalitesi ve fikrî bağlılığı; yapılan çalışmaların niteliği, saygınlığı, kullanışlılığı ve uygulanabilirliği gibi pek çok kurumsal özellikleri gözönüne alıyor.

Veri tabanında yer alan 8248 düşünce kuruluşu arasında farklı ülkelerden 3974 uzman ve akademisyenin katkıda bulunduğu değerlendirme sonucunda Endeks’te Liberal Düşünce Topluluğu genel sıralamada dünyanın en etkili 89. düşünce kuruluşu olarak değerlendirildi. Ulusal Ekonomi Politikası kategorisinde Türkiye’nin en etkili düşünce kuruluşu olarak yerini alan LDT, tüm dünyada ise 26. sırada bulunuyor. ABD dışı düşünce kuruluşları sıralamasında 80. sırada yer alan LDT Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki kuruluşlar arasında ise 17.

Endekste Türkiye’den 48, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinden 507 kuruluş hakkında değerlendirme yapılmış.

Raporun tamamını buradan okuyabilirsiniz.

 

2019 Düşünce Kuruluşları Küresel Endeksi’nde
Liberal Düşünce Topluluğu

Dünyanın en etkili düşünce kuruluşları arasında 89.

ABD dışı en etkili düşünce kuruluşları arasında 80.

Ulusal Ekonomi Politikasında Dünyada 26.

Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da etkili düşünce kuruluşları arasında 17.

 

Liberal Düşünce Topluluğu GMK Bulvarı No: 108 / 17 Maltepe, 06570 Ankara, Türkiye, T: + (+90) 312 2316069 – 231 1185, F: + (+90) 312 2308003, info[at]liberal.org.tr
İşbu sitenin tüm hakları saklıdır.Web sitesi içerisindeki resimler, yazılar kaynak gösterilse dahi, izin alınmadan başka web sitelerine, ticari yayınlara aktarılamaz, kopyalanamaz, internet ve web ortamında ya da başka biçimde alenileştirilemez, basılıp çoğaltılamaz. © 2013
Web Tasarım Ankara
Sayfa başı